Study of carbohydrate component keratin glycoprotein methods gel chromatography and IR-spectroskopy
Keywords:
glycoproteins, gel chromatography, IR-spectroscopy, carbohydrates, proteins.
Abstract
It is determined by physical and chemical and biological methods, that the basic product
fermentation hydrolysis keratin raw material are glycoproteins with molecular weight up to 3000 Da. The
fraction № 9 simultaneously gives reactions on biuret connection, ninhydrin, tyrosine and also reducing
substances. The similar characteristic assumes possible direct connection between carbohydrate and
albuminous parts in structure of uniform complex.
Downloads
Download data is not yet available.
References
1. Шамханов Ч.Ю., Антипова Л.В., Осминин О.С. Регулирование функциональных
свойств кератиновых белков при их гидролизе ферментными препаратами // Успехи
современного естествознания. – 2003. - № 3. - С. 81.
2. Антипова Л.В., Пащенко Л.П., Шамханов Ч.Ю., Курилова Е.С. Получение и
характеристика пищевого кератинового гидролизата // Хранение и переработка
сельхозсырья. – 2003. – № 7. – С. 63-66.
3. Зенгбуш П. Молекулярная и клеточная биология: Пер. с нем.-М.: Мир, 1982.-В 3-х
томах.-1150 с.
4. Остерман Л.А. Хроматография белков и нуклеиновых кислот. – М.: Наука, 1985. – 536 с.
5. Кочетов Г.А. Практическое руководство по энзимологии: Учебное пособие для
студентов биологических специальностей университетов. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.:
Высш. школа, 1980. – 272 с.
6. Нечаев А.П. и др. Пищевая химия (3-е изд. перераб. и доп.) : Уч. пос. для Вузов. –
СПб.: ГИОРД, 2004. – 640 с.
7. Углянская В.А., Чикин Г.А., Селеменев В.Ф., Завьялова Т.А. Инфракрасная
спектроскопия ионообменных материалов. – Воронеж: Изд-во ВГУ, 1989. – 208 с.
8. Сапронов А.Р., Колчева Р.А. Красящие вещества и их влияние на качество сахара. – М.:
Пищевая промышленность, 1975. – 347 с.
свойств кератиновых белков при их гидролизе ферментными препаратами // Успехи
современного естествознания. – 2003. - № 3. - С. 81.
2. Антипова Л.В., Пащенко Л.П., Шамханов Ч.Ю., Курилова Е.С. Получение и
характеристика пищевого кератинового гидролизата // Хранение и переработка
сельхозсырья. – 2003. – № 7. – С. 63-66.
3. Зенгбуш П. Молекулярная и клеточная биология: Пер. с нем.-М.: Мир, 1982.-В 3-х
томах.-1150 с.
4. Остерман Л.А. Хроматография белков и нуклеиновых кислот. – М.: Наука, 1985. – 536 с.
5. Кочетов Г.А. Практическое руководство по энзимологии: Учебное пособие для
студентов биологических специальностей университетов. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.:
Высш. школа, 1980. – 272 с.
6. Нечаев А.П. и др. Пищевая химия (3-е изд. перераб. и доп.) : Уч. пос. для Вузов. –
СПб.: ГИОРД, 2004. – 640 с.
7. Углянская В.А., Чикин Г.А., Селеменев В.Ф., Завьялова Т.А. Инфракрасная
спектроскопия ионообменных материалов. – Воронеж: Изд-во ВГУ, 1989. – 208 с.
8. Сапронов А.Р., Колчева Р.А. Красящие вещества и их влияние на качество сахара. – М.:
Пищевая промышленность, 1975. – 347 с.
Published
2019-11-21
How to Cite
Shamhani, G. Y., Antipova, L. V., & Selemenev, V. F. (2019). Study of carbohydrate component keratin glycoprotein methods gel chromatography and IR-spectroskopy. Sorbtsionnye I Khromatograficheskie Protsessy, 13(3). Retrieved from https://journals.vsu.ru/sorpchrom/article/view/1651
Section
Статьи