Decolorization OF sweet sorgo solutions BY activated carbons
Keywords:
activated carbon, decolorization, sucrose, fructose, glucose, sorgo, fotocolourimetry.
Abstract
Adsorbtion of colour substances from sweet sorgo solutions was investigetaed. Different
commercial activated carbons were used. The carbon quantity for decolorization of solution necessary
was defined. It was demonstrated that Carbon GX-100 is the most effective for sweet sorgo solutions
decolorization.
Downloads
Download data is not yet available.
References
1. Белоголовцев В.П. Оптимизация минерального питания сорго сахарного на
орошаемой светлокаштановой почве с помощью метода почвенной диагностики. -
Агрохимия. 2001. -.№4. - С.28-30.
2. Алабушева О.И. Использование искусственно обезвоженной зеленой массы
сахарного сорго в рационе коров и овцематок с целью нормализации углеводного
обмена. Автореф. Дисс. …канд. с.-х. наук: 06.02.02. М. 1987
3. Гребенкин А.Д. и др. Получение глюкозо-фруктозных сиропов из сахарного
сорго // Хранение и переработка сельхозсырья. 2006. №9. С. 26-28
4. Большаков А.З. Славянское поле. Международный холдинг сорго-соевых
компаний. – Ростов-на-Дону , 2005.
5. Лурье А.А. Сорбенты и хроматографические носители. – М.:Химия, 1972, 320 с.
орошаемой светлокаштановой почве с помощью метода почвенной диагностики. -
Агрохимия. 2001. -.№4. - С.28-30.
2. Алабушева О.И. Использование искусственно обезвоженной зеленой массы
сахарного сорго в рационе коров и овцематок с целью нормализации углеводного
обмена. Автореф. Дисс. …канд. с.-х. наук: 06.02.02. М. 1987
3. Гребенкин А.Д. и др. Получение глюкозо-фруктозных сиропов из сахарного
сорго // Хранение и переработка сельхозсырья. 2006. №9. С. 26-28
4. Большаков А.З. Славянское поле. Международный холдинг сорго-соевых
компаний. – Ростов-на-Дону , 2005.
5. Лурье А.А. Сорбенты и хроматографические носители. – М.:Химия, 1972, 320 с.
Published
2019-11-26
How to Cite
Oros, G. Y., Selemenev, V. F., Krisilova, E. V., Korneeva, R. N., Buneeva, N. M., Lukin, A. L., Zarodin, G. S., & Kiselyov, Y. I. (2019). Decolorization OF sweet sorgo solutions BY activated carbons. Sorbtsionnye I Khromatograficheskie Protsessy, 11(5). Retrieved from https://journals.vsu.ru/sorpchrom/article/view/1980
Section
Статьи